Vreemd geldOp vakantie of zakenreis buiten de eurozone is het handig om geld te wisselen, zodat alvast wat vreemd geld mee kan worden genomen naar het land van bestemming.

Buitenlands geld bestellen met korting. Profiteer alleen online van 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers Klik hier >>

nieuwsitem

Omrekenen

Om een beeld te vormen van de kosten die u op vakantie kwijt zult zijn, is het handig om thuis alvast wat bedragen zoals hotelkosten om te rekenen. Dit kan op Valuta.nl. Zowel voor buitenlands geld van landen binnen als buiten Europa zijn hier actuele koersen te vinden.

Commissie

Als u geld gaat omwisselen bij een bank of wisselkantoor, moet u er echter wel rekening mee houden dat zij de actuele koersen bijna nooit zullen hanteren. Zij rekenen bijna altijd een commissie of provisie voor het wisselen van vreemd geld. Dat kan een vast bedrag zijn of een percentage van het bedrag dat u wilt wisselen. Bij het kopen van vreemd geld moet u deze extra kosten en als u buitenlands geld verkoopt, worden deze kosten in mindering gebracht op het bedrag dat u ontvangt.

Pinnen

Natuurlijk kunt u ook in de grote steden ook vaak gewoon geld opnemen bij een pinautomaat. De meeste banken brengen voor het opnemen van vreemd geld meestal wel extra kosten in rekening per opname. Toch is het in verband met diefstal ook niet verstandig om in een keer veel geld op te nemen.

Gunstige koers

Bij grote banken waar veel geld gewisseld wordt, worden vaak 2 prijzen genoemd. De ene gaat over de prijs die betaald moet worden voor een munt en de andere is de prijs die je ontvangt als je de munt inlevert. De genoemde prijzen geven meestal aan hoeveel je betaald en ontvang voor een munt van de vreemde valuta. Bijvoorbeeld hoeveel euro’s je krijgt voor een Amerikaanse dollar. Als u vreemd geld koopt is het verstandig om altijd de hoge koers te kiezen en bij het verkopen van buitenlands geld kunt u het beste de lage koers kiezen.

Buitenland

Bij geld wisselen in het buitenland is het altijd aan te raden dat in grote steden te doen. In dorpen en afgelegen gebieden zijn vaak weinig mogelijkheden om te wisselen, het is erg tijdrovend en de gehanteerde koersen zijn vaak ook erg ongunstig. Ook is het verstandig om van te voren te bekijken met welke valuta, cheques of creditcards je het beste uit de voeten kunt in een land. In sommige landen worden alleen maar kleine bedragen geaccepteerd.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google
Omrekenen
Valuta calculator
Bedrag:
Van valuta:
Naar valuta:
Bereken
Resultaat:

Uitgelicht
"Top 10 Spaarrente"
Vergelijk alle banken. Vergelijk spaarrentes en vormen. Lees meer Lees meer
"Buitenlands geld bestellen met korting"
Bestel valuta online bij GWK Travelex en profiteer van 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers Lees meer Lees meer
"Goedkope autoverzekering"
Bespaar tot €300 p/j! Vergelijk nu 125 autoverzekeringen! Lees meer Lees meer

Achtergrond
Oude valuta
Oude valuta zijn valuta die niet meer als wettig betaalmiddel bestempeld kunnen worden. Met de komst van de euro, is het aantal oude valuta flink toegenomen. Veel mensen zijn nog in het bezit van oude valuta. Lees meer Lees meer
Buitenlands geld inwisselen
Het wisselen van valuta kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat. Aan valuta wisselen zijn wel kosten verbonden. Het is belangrijk daar rekening mee te houden. Wilt u de vreemde valuta weer omwisselen voor euro’s, dan zijn daar opnieuw kosten aan verbonden. Lees meer Lees meer